Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران، سیف‌الله فرزانه زمان برگزاری این مسابقه را ۱۸ آذر ماه اعلام کرد و افزود که این رویداد هنری به مدت سه روز در بهشهر برگزار خواهد شد.

وی گفت که در این رویداد علاوه بر مسابقه دوتار نوازی جوانان و نوجوانان در ۲ سطح هنرآموزان و هنرورزان ، برنامه کارگاه‌های آموزشی و پژوهشی ، سخنرانی تخصصی و آیین تجلیل از استادان دوتار نواز هم اجرا می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرزانه گفت که دوتار نوازان شرق خراسان ، شمال خراسان ، ترکمن ، قزلباش و مازندران در این رویداد فرهنگی حضور خواهند داشت.

دوتار از سازهای قدیمی و اصلی مردم و هنرمندان تبرستان است که در گذشته جغرافیای وسیعی تری از مازندران امروز را شامل می شد و مرزهای دوتار مازندرانی از جنوب به قم ، از شرق به خراسان و از غرب به نیز به دیلمان و قزوین می رسید. 

این ساز که همواره با موسیقی و هنرآوایی مردم مازندران عجین شده است در این استان به عنوان "دتار" معروف است و نوازندگان آن نیز به نام " دتارچی" نامیده می شوند. 

دوتار ، سازی زهی مضرابی با کاسه‌ای گلابی شکل همراه دسته‌ای بلند و دارای دو سیم است که در شمال، ‌شمال شرق و شرق ایران و برخی کشورهای آسیای میانه به اشکال مختلف رواج دارد.دوتار را با انگشت و بدون مضراب و با شیوه های مضرابی مختلف می نوازند.

دوتار ظاهری مشابه سه تار دارد و معمولا به فاصله چهارم و پنجم نسبت به هم کوک می شوند. طول دسته دوتار حدود ۵۶ الی ۶۰ سانتی متر و طول کامل ساز حدود ۸۸ تا ۹۲ سانتی متر است. وسعت صدا دهی ساز به طور کلی از دو تا سل بالای حامل است.

آماردقیقی از دوتارسازان و همچنین دوتار نوازان مازندران دردست نیست اما به تازگی مسئولان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران اعلام کردند که تمامی دوتارسازان استان از طریق صندوق هنرمندان بیمه خواهند شد. 

نواختن این ساز که به تنبور و سه تار شبیه است ، بین کشاورزان و نوازندگان محلی معمول و مرسوم بوده و بیشتر این قشر از آن استفاده می کردند. امروزه گذشته از نواختن حرفه ای این ساز در میان اساتید دوتار، گله داران و همچنین روستانشینان به خصوص چوپانان از هنوز از این ساز استفاده می کنند. 

با این حال مازندرانی ها عمدتا دوتار را با خوانندگانی چون مرحوم نظام شکارچیان ، صفی الدین محمدی ،  ارزمون شکارچیان ، محمدرضااسحاقی ، نصیر شیردل ، قلی گرگانی ، مسلم فهیمی ، محمد مهدی نوزری عباسی و خوانندگان و نوازندگان دیگر می شناسند.

برچسب‌ها موسیقی سنتی ایرانی مازندران میراث فرهنگی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: موسیقی سنتی ایرانی مازندران میراث فرهنگی موسیقی سنتی ایرانی مازندران میراث فرهنگی اخبار کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۴۸۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری رویداد ملی عطر و رایحه ایرانی در کاشان

سرپرست فرمانداری کاشان از برگزاری رویداد ملی عطر و رایحه ایرانی در کاشان با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان، حمیدرضا محمدی فشارکی ظهر امروز در نشست هماهنگی و برنامه‌ریزی رویداد ملی عطر و رایحه ایرانی، اظهار داشت: رویداد ملی عطر و رایحه ایرانی با هدف توسعه اقتصادی دانش‌بنیان و همچنین پاسداشت آیین‌ها و سنت‌های فرهنگی است.

وی در بیان جزئیات رویداد ملی عطر و رایحه ایرانی در شهرستان کاشان، تصریح کرد: این محصول اصیل ایرانی همزمان با نخستین سال ثبت روز گل محمدی و گلاب در تقویم رسمی کشور در شهرستان کاشان برگزار می‌شود.

سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان کاشان تاکید کرد: این رویداد ملی در روز 20 اردیبهشت با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئولان استانی و با رونمایی از نخستین عطر تولید داخل بر پایه گل‌محمدی و همچنین رونمایی از کتاب جامع گل محمدی ایران همراه خواهد بود.

محمدی فشارکی افزود: در کنار تولید گل و گلاب می توان از اسانس آن به عنوان پایه تولید عطر استفاده کرد و با شناخت درست و تحقیقات، شاخه‌های جدیدی از ظرفیت‌های این صنعت در بحث اشتغال زایی را ایجاد کرد.

سرپرست فرمانداری کاشان افزود: در شرایط کنونی بیشتر به تولید گلاب به عنوان یک محصول و سوغات پرتقاضای کاشان در سطح کشور توجه می‌شود در صورتی که بسیاری از ظرفیت‌های آن ناشناخته باقی مانده است.

وی سطح زیرکشت گل محمدی در سطح شهرستان کاشان را دو هزار و 600 هکتار عنوان کرد و ابراز داشت: تعداد واحدهای سنتی یک هزار و 700 و واحدهای صنعتی نیز 48 واحد است که در حدود 20 هزار نفر به طور مستقیم در بخش گل و گلاب مشغول به‌کار هستند.

انتهای پیام/801/

دیگر خبرها

  • رویداد مردمی طلایه داران اقتصاد مقاومتی برگزار می‌شود
  • رویداد فرهنگی هنری «باغ راه گفتگو» برگزار می شود
  • رویداد فرهنگی هنری «باغ راه گفتگو» برگزار می‌شود
  • رویداد فرهنگی هنری باغ راه گفتگو برگزار می‌شود
  • برگزاری رویداد ملی «عطر و رایحه ایرانی» در کاشان
  • رویداد ملی عطر و رایحه ایرانی در کاشان برگزار می‌شود
  • برگزاری رویداد ملی عطر و رایحه ایرانی در کاشان
  • 2 مسابقه مهم برای رویداد پادشاهی رینگ در عربستان تایید شدند/ اخبار WWE
  • نوای خوشِ هزار دف؛ از کردستان تا سراسر ایران
  • جای خالی «عیسی قلی‌پور» همیشه احساس می‌شود/ تشییع «بخشی» در زیر باران و درسی که مردم به مدیران فرهنگی دادند